RetroUI: Bør på plass i Windows 9

Dette programmet løser Windows 8-problemene.

Med retroUI kan du kjøre Windows 8-apper i vinduer, og du kan lukke dem på vanlig Windows-vis. Foto: BEL i DinSide.no
Med retroUI kan du kjøre Windows 8-apper i vinduer, og du kan lukke dem på vanlig Windows-vis. Foto: BEL i DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har måttet tåle mye kritikk for sitt nye Metro-grensesnitt i Windows 8, spesielt på skrivebordet. Mange, spesielt bedrifter, hevder at det nye grensesnittet fører til mindre effektivitet enn Windows 7.

Mye handler om at Metro (joda, vi vet at Microsoft har gått bort fra denne betegnelsen, men vi bruker den likevel i mangel på noe bedre) krever en viss omstilling - og mye av kritikken vil nok roe seg etter hvert.

Forbedringspotensiale

Det er imidlertid enkelte elementer ved Metro som virker temmelig uforståelig, også for undertegnede:

Hvorfor kan ikke Metro-apper kjøres i vinduer? Det er jo selve grunntanken og bakgrunnen for navnet Windows.Hvorfor kan jeg ikke stenge Metro-apper med et kryss i hjørnet, dersom jeg ønsker det?Hvorfor ser jeg ikke oppgavelinjen når jeg har oppe Metro-menyen?Hvorfor må Metro-menyen kjøres i fullskjerm, og hvorfor kan jeg ikke gå rett til skrivebordet når jeg logger inn?

Vi tipper flere enn oss har stilt seg disse spørsmålene, og vi blir forbauset om ikke Microsoft har vært inne på tanken selv. I såfall bør de ta en titt på hva selskapet Thinix har gjort med problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer