TEST: Playstation VR

Rett og slett forbasket moro

Har du en PlayStation 4, er det bare å finne frem ønskelista.

BILLIGST AV DE BESTE: Den koster riktignok mer enn konsollen selv, men PlayStation VR byr på svært mye moro. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIGST AV DE BESTE: Den koster riktignok mer enn konsollen selv, men PlayStation VR byr på svært mye moro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hva som er det vanskeligste med å skrive om VR (Virtual Reality, eller virtuell virkelighet)?

Vi får liksom ikke vist deg det.

På andre produkter vi tester kan vi supplere med bilder som gir deg et ganske godt totalinntrykk av produktet, men VR er rett og slett noe som må oppleves.

Men la oss prøve så godt vi kan med følgende video:

Den billigste av de "store"

VR-moro kan du få for en femtilapp om du kjøper en Cardboard og putter mobiltelefonen oppi, men sammenlignet med dyrere produkter kommer denne løsningen til kort.

Du kan titte deg rundt, men om du beveger hodet fremover og bakover skjer det ingenting. Den begrensede maskinkraften i en mobiltelefon gjør også at du kan oppleve mer merkbare forsinkelser, i tillegg til at spill og annet ikke holder like høy teknisk kvalitet.

PlayStation VR er billigere enn både Oculus Rift og HTC Vive, og i tillegg slipper du å bruke like mye på maskinvaren ved siden av.

Mens de to nevnte fordrer at du har en ganske heftig PC (typisk til rundt 10.000 kroner om du går for en stasjonær variant), krever PlayStation VR bare at du har en PlayStation 4 og et PlayStation-kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer