Clipdrop:

Rett og slett magisk

Snedig løsning lar deg kopiere virkelige objekter rett inn på PC-en.

WOW: Clipdrop er en veldig stilig app - se hvordan den virker i videoen under. Foto: Pål Joakim Pollen
WOW: Clipdrop er en veldig stilig app - se hvordan den virker i videoen under. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

En gang i blant snubler man over apper og tjenester som byr på noe vi ikke har sett før. Clipdrop er defintivt blant dem.

Tjenesten består av et program du installerer på PC-en (Mac/Windows) og en app du installerer på telefonen (iPhone/Android). Når det er gjort og du har logget på dem begge, kan du knipse bilder av ting og sende dem rett til skjermen, der bakgrunnen automatisk fjernes først.

Nei, la oss heller vise det med en video:

Og her er bildet av salt- og pepperbøssene brukt i videoen:

Som du ser kunne jeg altså ta et bilde av salt- og pepperbøssene, peke telefonen mot skjermen og sende bildet direkte til PC-en, ferdig isolert fra bakgrunnen.

Clipdrop finnes også som en Photoshop-utvidelse der det spiller en rolle hvor på skjermen du sikter, siden objektet du tar bilde av da dukker opp akkurat der - ferdig maskert. Velegnet til «moodboards» og lignende, for eksempel.

Med programmet installert på PC-en kan du også gjøre tilsvarende utdrag fra et bilde du har åpent på maskinen (altså der bakgrunnen fjernes), eller der du kan sakse tekst fra et bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer