Revolusjonerende videokamera fra Sony

Dette er noe av det mest interessante på videokameramarkedet på lenge - endelig ordentlig kvalitet på stillbildene.

Revolusjonerende videokamera fra Sony
Publisert
Sist oppdatert

De to nyeste digitale videokameraene fra Sony ble nettopp annonsert, og virker som meget interessante produkter. I følge pressemeldingen kombinerer de topp bildekvalitet for filmopptak, og høy kvalitet for stillbilder.

Kameraene bruker MicroMV-formatet for opptak av video, hvis fordel er små kassetter som igjen fører til mindre kameraer. Et av de første MicroMV-kameraene som har kommet ut, IP7, innehar fremdeles rekorden som det minste digitale videokameraet m bånd som er laget.

Videooppløsningen er på 530 horisontale linjer, mens CCD-brikken for stillbilder har 2,1 megapiksels oppløsning med 1600x1200 bilder.

Det er altså to modeller tilgjengelige, DCR-IP220 og DCR-IP210, og toppmodellen IP220 har innebygd nettverksfunksjonalitet takket være Bluetooth-radio. IP210 har lik øvrig funksjonalitet, men uten nettverksmulighetene.

Kameraene har mange muligheter for innstilling av bildekvalitet, blant annet en NightFraming-funksjon for fotografering om natten. For øvrig har de nye modellene 10x optisk zoom (120x digital), Carl Zeiss-linser og en rekke digitale effekter. Vekten uten kassett og batteri er på 520 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer