Revolusjonerende virtuelt musikkustyr

Tidlig hvert år samles fabrikanter, distributører og forhandlere til messe i California. Winter NAMM heter messen, og er arena for de mest revolusjonerende oppfinnelser innen musikkinstrumenter og studioutstyr. Trenden er at de ikke bare blir billigere og kraftigere - de har nå også tatt bolig i PCen eller Macen.

Revolusjonerende virtuelt musikkustyr
Publisert

Vi har sett tendensen lenge, at det som tidligere var avanserte og kostbare apparater ender opp i en undermeny i et program.

Hvis du ønsket å legge romklang på opptaket instrumentet ditt, måtte du gå i musikkforretningen og bruke tusenvis av kroner på en svart boks. I dag velger du bare en av flere typer romklang i en effektmeny, og du får tilgang til minst like gode effekter som boksen ga deg. Dessuten er ikke programvareløsningen begrenset til én enkelt klang, du kan velge helt forskjellige typer klang på de forskjellige lydsporene. Tidligere måtte du kjøpe flere svarte bokser.

Alle slags instrumenter og apparater

I år skjer det en stor revolusjon på dette feltet. Nå dukker det opp stadig flere programvareløsninger, som bare krever en kraftig datamaskin og et lydkort.

Først ute er det tyske firmaet Emagic og det svenske Propellerhead. Begge produsentene tilbyr helt komplette løsninger for musikkproduksjon innenfor ett enkelt programvaremiljø.

Dette har ikke vært mulig tidligere.

Programmet Emagic Logic Audio tilbyr i dag en komplett integrert løsning, som består av MIDI, lyd, virtuelle synther og en rekke effekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer