Rico Caplio RR30

I følge Ricoh skal modellen Caplio RR30 eliminere et av de største problemene med svært mange digitalkameraer; responstiden.

Publisert

I følge reklamen blir bildet tatt 0,22 sekunder etter at du har trykket på utløseren, noe som må karakteriseres som øyeblikkelig. Det er ikke verst for et 3 megapiksels kamera med 3x optisk zoom, og en pris som ligger under 4.000 kroner inkl mva. Dette måtte vi se nærmere på.

Funksjonalitet

RR30 er utstyrt med en 3.21 megapiksels CCD-brikke. Zoom-linsen er utviklet av Ricoh selv, og dekker området tilsvarende 35-105 mm på et filmbasert kamera. Spesielt imponerende er makrofunksjonen, som lar deg ta bilder helt ned til 1 cm fra motivet.

Kameraet har 8 MB internminne, og kan i tillegg bruke minnekort av typen SD/MMC. Dette følger derimot ikke med, og det betyr at du kun har plass til 5 bilder i høyeste oppløsning og kvalitet.

Imponerende nok har RR30 en rekke manuelle innstillingsmuligheter. Her kan du for eksempel styre ISO, hvitbalanse og eksponering. Til og med manuell fokus finner du på dette kameraet, og det er temmelig unikt i denne prisklassen. For allround-bruk kan du sette kameraet i auto-posisjon, eller du kan velge mellom forskjellige ”scenes” (blant annet portrett, sport, nattfotografering, landskap etc. Du kan også ta opp AVI-videoklipp uten lyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer