Ricoh Caplio R1

28 mm vidvinkel og 4,8x optisk zoom hører absolutt til sjeldenhetene i denne klassen. Innpakningen er dessuten meget robust, og prisen bør ikke skremme noen. Har Ricoh noe stort på gang?

Publisert

Caplio-serien strekker seg over flere år, og består i hovedsak av kompakte og rimelige kameramodeller. Lanseringen av R1 tidligere i høst, må ses på som kanskje den aller mest spennende digitalkameranyheten fra Ricoh noensinne.

Kraftig vidvinkelobjektiv

Kameraet har en CCD-brikke på 4 megapiksler, og et helt nytt 4,8x zoomobjektiv som dekker området tilsvarende 28-135 mm. Det er med andre ord en meget god vidvinkel, kombinert med kraftig zoom - noe som hører med til sjeldenhetene på et 2,5 cm tynt kamera. Som om ikke det var nok, nærgrensen er 1 cm ved makrofotografering, noe som bør vekke interessen hos alle med øye for detaljer. Dessverre er ikke objektivet spesielt lyssterkt, f3,3 på full vidvinkel betyr i klartekst at kameraet er avhengig av gode lysforhold.

R1 har innebygd 12 MB minne, som kan bygges ut med et vanlig SD/MMC-minnekort. Disse kortene har sunket kraftig i pris den siste tiden, og du bør fint kunne få et 256 MB kort til 3-400 kroner. Det kan være lurt, siden 12 MB fylles opp svært fort.

Foruten bilder i JPG/TIFF kvalitet, kan kameraet også ta opp video (320 x 240 piksler, 30 bilder pr sekund) og lyd (WAV). Minnekortet er eneste begrensning på lengden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer