Ricoh Caplio R3

TEST: Ricoh Caplio R3 byr på klassens kraftigste zoom, og er dessuten lynkjapp på utløseren. Men er det et godt kamera?

Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden kameraene i lommeklassen byr på mer enn 3x optisk zoom. Enda sjeldnere er det at vidvinkel-egenskapene er noe å rope hurra for. Ricoh har imidlertid gjort noe med begge deler i modellen R3, tredje generasjon R-kamera. Vi har tidligere testet førstegenerasjonen R1, den kan du lese om i denne artikkelen.

Imponerende spesifikasjoner

Kameraet har en 5 megapiksels bildebrikke (1/2,5"), og zoomen dekker et område tilsvarende 28 - 200 mm. Til tross for at objektivet dekker et stort område, er det lite nok til å få plass i sin helhet i det 26 mm tynne kamerahuset når kameraet er skrudd av. Det er ikke lite oppsiktsvekkende! Nærgrensen ved makrofotografering er ikke mindre imponerende; 1 cm i følge spesifikasjonene.

Det som ikke er like imponerende er at objektivet er temmelig lyssvakt (F3,3 ved full vidvinkel). Men som du vil se i avsnittet under, kompenserer Ricoh med et par teknikker.

For å unngå rystelser når du zoomer mye, er kameraet utstyrt med en bevegelig CCD som fungerer som en slags vibrasjonsdemper. Dette systemet er patentert Ricoh-teknikk, og aktiveres ved hjelp av en knapp ved siden av utløseren. Blant annet skryter Ricoh av at det skal være mindre grunner til å bruke blits innendørs takket være denne teknikken, kombinert med en ISO som går så høyt som 800.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer