Ricoh MP 9060A CD-RW/DVD kombidrev

En CD-brenner som også er DVD-leser høres ut som en meget praktisk sak. Hvis du allerede har en vanlig CD-ROM og lurer på om du skal kjøpe DVD eller CD-RW først, har du nå et Ole Brumm-alternativ. Bortsett fra kakestykket, selvfølgelig.

Publisert

Den ordinære CD-ROM-leseren er på vei ut av markedet og blir erstattet av DVD-ROM-lesere. For å være komplett rustet til å håndtere de mest brukte CD-lignende formater trenger du da to drev, en CD-brenner og en DVD-ROM-leser. Men Ricoh har kombinert begge i en enhet, i samme prisklasse som en CD-brenner.

Siden de fleste allerede har en CD-ROM er dette en glimrende oppgradering, som kan fungere sammen med den eksisterende leseren, eller erstatte denne hvis du har plassproblemer.

Meget allsidig leser

Vi testet først hvordan enheten oppførte seg som leser. På vanlige CD-plater og CD-R kom den faktisk opp i litt over den spesifiserte ytelsen helt på slutten. Den leste også begge typer media med lik ytelse, som steg svært jevnt og pent utover platen.

MusikkCDer rippet den med en stabil hastighet på 8x, som ble oppnådd allerede på første spor. Dette er ikke ekstraordinært, men helt kurant.

Ved lesing av DVD-plater klarte den også å overgå spesifikasjonen på 4x så vidt det var, men dette har ingen praktisk betydning for avspilling av DVD-filmer.

Ingen DVD-programvare

Vi var først overrasket over at det ikke fantes noe avspillingsprogram i pakken. CD-platen med programvare inneholder det utmerkede brenneprogrammet Nero og InCD for bruk av CD-RW som ”diskett” og mye dokumentasjon. Men under menyen for DVD fant vi bare et lite program som kunne sette hvilken region som skulle brukes, men dette ville vi helst klart oss uten…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer