Ricoh MP7040A

Ricoh er en selvstendig CD-brenner-produsent, og Ricoh har både utviklet og produsert denne brenneren. Som medlem av en eksklusiv gruppe lager Ricoh til og med lese- og skrivehodet selv.

Publisert

Dette er det tredje selvstendige designet som er i stand til å brenne CD-RW-plater med 4X-hastighet. Dette har nå blitt standard i markedet, og du bør ikke kjøpe noe tregere hvis du brenner mye.

God leser

Ricoh legger seg midt mellom 3524">Sony og 3774">Yamaha i leseytelse. På første halvdel av platen er det ingen nevneverdige forskjeller i leseytelse, men på slutten skiller de seg akkurat så mye som forskjellen i rotasjonshastighet tilsier (se grafen).

Spesielt aksesstiden er meget bra på denne brenneren med bare 119 millisekunder. Ricoh har selv oppgitt 120 ms, som stemmer meget bra med våre målinger. Sonys brennere er oppgitt med 150 ms aksesstid, men våre målinger viser at den er helt nede i 112 ms for 3524">CRX120E. Hvis du vil se alle våre målinger, kan du 4088&vVersjon=TekniskeData">klikke her.

Rippe-ytelsen av vår test-musikk-CD er også meget god. Med økende hastighet utover platen, rippet den 73 minutter musikk på bare seks minutter og 18 sekunder.

Trenger en brenner å lese raskt?

Nei, vil nok mange si (og leserbrev til redaksjonen viser det). Du har selvfølgelig en CD-ROM-leser i tillegg. Hvordfor slite på den dyre brenneren når CD-ROM-leserne er så billige?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.