Ricoh Theta S fanger alt rundt deg

360-graderskamera som både kan filme og ta stillbilder.

FANGER ALT: Med to fisheye-objektiver sørger Ricoh Theta S for å fange alt rundt deg i 360 grader. Foto: RICOH
FANGER ALT: Med to fisheye-objektiver sørger Ricoh Theta S for å fange alt rundt deg i 360 grader. Foto: RICOH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens 360-gradersfotografering tidligere har vært forbundet med avansert og kostbart spesialutstyr, har Ricoh gjort en litt annen vri med sine Theta-kameraer. Nylig lanserte selskapet en ny modell – Theta S.

Kan ta gatebilder

Dette kameraet består av to objektiver plassert på hver sin side av kamerahuset. Sammen sørger de for å fange bildet 360 grader rundt hele kameraet, slik at man senere kan «titte rundt» på bildene på samme måte som om man bruker Googles gatebildetjeneste.

Ja, faktisk er kameraet kompatibelt med Googles nye Street View-app (for iOS og Android), slik at man kan laste opp egne 360-gradersbilder tatt med Ricoh-kameraet.

Lyssterke objektiver

ENKELT: Starter du opptak, sørger de to objektivene for å fange alt rundt deg i 360 grader, slik at du senere kan titte deg rundt.
ENKELT: Starter du opptak, sørger de to objektivene for å fange alt rundt deg i 360 grader, slik at du senere kan titte deg rundt. Vis mer


Begge objektivene har blenderåpning på f/2,0, og hver kamerasensor er på tolv megapiksler. Bildene som lages med kameraet får en oppløsning på 14 megapiksler, eller full HD dersom man tar film.

Verdt å merke seg er imidlertid at denne oppløsningen er fordelt på hele den sfæriske fremstillingen av filmen, og demovideoen Ricoh har postet på YouTube (se nederst i saken) synes i våre øyne å være ganske uskarp.

LES OGSÅ: Lag en miniplanet med telefonen

Styres via app

Mens utvalget av knapper og innstillinger på selve enheten er ganske begrenset, kan man via en tilhørende app for iOS og Android finjustere innstillingene, som å sette lukkertid, ISO-verdi og den slags, eller dele opptak direkte i sosiale medier.

Det er også mulig å se søkerbildet på mobilskjermen for å justere eksponering og hvitbalanse.

HELT RUNDT: Slik blir bildene fra Ricoh-kameraet, der man i etterkant kan se seg rundt via en app på telefonen eller via Ricohs nettavspiller.
HELT RUNDT: Slik blir bildene fra Ricoh-kameraet, der man i etterkant kan se seg rundt via en app på telefonen eller via Ricohs nettavspiller. Vis mer


Theta S har 8GB innebygd minne med plass til 1600 bilder med høyeste oppløsning, eller rundt 65 minutter med video i full HD-oppløsning. Maksimal lengde på et klipp er cirka 25 minutter.

Kameraet veier 125 gram og måler 44x130x23mm. Lanseringsdato er satt til 10. november i USA med en pris på 347 dollar (snaue 3.000 kroner).

LES OGSÅ: Ballen som tar 360-gradersbilder

Se video

nettsidene kan du se reklamefilmen for Theta S, og under finner du en video selskapet har postet på YouTube der du kan dra bildet i alle retninger for å titte rundt deg mens videoen spilles. Som nevnt blir vi ikke helt solgt på bildekvaliteten her, men den vil sannsynligvis være bedre på stillbilder siden oppløsningen der er sju ganger så høy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer