Riddick er på vei til XBoxen

Filmen Pitch Black er kanskje ikke den mest kjente, men det kommende spillet som baserer seg på den kan godt bli et av XBoxens beste skytespill på lenge. Vi forteller deg hvorfor!

Riddick er på vei til XBoxen
Publisert
Sist oppdatert

For et par år siden spilte actionhelten Vin Diesel i den flotte, men undervurderte science-ficition-filmen Pitch Black. Riddick, som hovedpersonen heter, er en antihelt med eksepsjonelle evner og mulighet til å se i mørket. Til sommeren kommer oppfølgeren, Chronicles of Riddick, på kino, og samtidig slippes spillet - men den digitale versjonen er faktisk en prequel til de to filmene, og forteller historien om hvordan Riddick rømmer fra det høyteknologiske Butcher Bay-fengselet.

Det er det svenske studioet Starbreeze som står bak spillet, og de har samarbeidet tett med Vin Diesel i løpet av utviklingen. Diesel er en stor spillentusiast, og alt tyder på at spillet blir langt mer enn bare nok et filmbasert spill som ikke tilføyer noe nytt til Pitch Black-universet. Vi fikk nylig hilst på Tom Ljunggren fra Vivendi som viste oss noen brett fra tittelen.

Vær forsiktig!

Spillet er et førstepersonseventyr, og fokuset er i stor grad på sniking, selv om det også er gode muligheter for brutale kamper. Det handler om å rømme fra et fluktsikkert fengsel, så du starter naturligvis uten våpen. Etter noen kamper med bare knyttnever får du tak i kraftigere våpen, men det betyr ikke at du skal la være å fjerne lik og bevege deg stille - spillet er ikke ulikt Splinter Cell på dette området. Spillet har et relativt åpen design, og det er ofte mulig å finne alternative ruter gjennom vanskelige områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer