Rikgtig skjerm for gamle øyne?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg skal kjøpe en ny flatskjerm til min mor med dårlige øyne, og derfor burde ha så stor tekst på skjermen som mulig.

Jeg er litt usikker på hvilken størrelse som vil være best, spesielt siden det ikke går an å endre på oppløsningen til LCD-skjermer.

Har Datadoktoren noen tips?

Datadoktoren svarer

Hei,

Det du nevner er et av LCD-skjermenes største problemer. Med en CRT- eller bilderørskjerm kan du alltid kjøre en nittentommer på 1024 x 768 bildepunkter og få store og fine skjermelementer - men dette går ikke på en LCD-skjerm uten videre.

Grunnen skulle være velkjent; oppløsningen på en LCD-skjerm krevet et billedpunkt per fysiste piksel på skjermen. Hvis ikke disse stemmer over ens, brukes for eksempel en og en halv piksel til å vise et billedpunkt, og da blir det veldig uskarpt.

Det finnes bare to oppløsninger som egentlig kan passe til moren din. 15-tommere med 1024 x 768 bildepunkter, eller 19-tommere med 1280 x 1024 bildepunkter.

17-tommere med 1280 x 1024 bruker like mange piksler på en mindre flate, som fører til mindre fysisk størrelse på ikoner og tekst - mens alt blir større på en 19-tommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.