RiksTV feirer med kake

Ny PVR-boks og nytt programtilbud - RiksTV satser friskt videre

Publisert
Sist oppdatert

Etter 235 000 kunder og 310 000 mottakere - mange kjøper altså både flere bokser og abonnementer - satser RiksTV videre på nye tilbud til brukerne av det digitale bakkenettet. Oppstarten har gått som planlagt, bortsett fra noen mindre slingringer i forhold til planene, og det har ikke blitt noe ramaskrik om at de analoge sendingene har blitt borte.

Med dekning som når 98% av husstandene, 87% av hyttene, hele kysten og nesten alle campingplasser har RiksTV gode kort på hånden når det gjelder de grunnleggende TV-behovene.

Men konkurransen om TV-publikum er beinhard, og de etablerte aktørene som sender på kabel og via satellitt har kommet på banen både med nye bokser, pakketilbud, flere kanaler, HD-format og hint om nye tjenester.

Nå svarer RiksTV på to fronter

Ny opptaker (PVR) med markedets største harddisk

Grundig DTR8860 heter vidunderet, og vil være en velkommen enhet for mange brukere. Å både kunne pause, spole og ta opp programmer er den nye måten å bruke TV på. Alle som har fått anledning faller fort inn i dette bruksmønsteret, hvor DU - ikke bare TV-selskapet - bestemmer når du skal se programmene.

RiksTV feirer med kake
RiksTV feirer med kake
Grundig PVR'en har hele 500 GB harddisk som gir opptil 370 timer opptak. Programguiden lar deg velge programmer inntil 7 dager fram i tid, og har et brukergrensesnitt som virker oversiktlig og behagelig å bruke.

Den støtter også digital tekst-TV som gir en helt annen brukeropplevelse enn den gamle varianten.

RiksTV feirer med kake


Vi har fått et eksemplar til test, og kommer med en full test senere.

Nedlastning mens du sover

Men denne boksen åpner for enda flere muligheter. RiksTV er i ferd med å avslutte arbeidet med å kunne tilby en omfattende programpakke, som du kan se når og hvor det passer deg. Den lastes nemlig ned på harddisken i løpet av natten, resten er opp til deg!

Innholdet i pakken er ikke spesifisert i detalj, men RiksTV sier at den vil inneholde både filmer og andre typer underholdning, for mange forskjellige målgrupper.

Siden boksen støtter HD vil noe av materialet som lastes ned være i HD, selv om RiksTV venter med å gå i gang med HD-sendinger til frekvensfordelingen er bestemt av stortinget.

Prisen er heller ikke bestemt, men vil være konkurransedyktig med det en gjennomsnittsseer bruker på kjøp/leie av video. Det ble antydet i størrelsesorden et par hundre kroner i måneden.

For denne summen får du tilgang til hele materialet, og kan altså se de så ofte du vil. Innholdet vil endres underveis, du vil til enhver tid ha 60-70 filmer (4-10 vil være i HD) i boksen totalt ca 250 filmer i året. I tillegg vil det være virtuelle TV-kanaler og programmer som mangler i kanalpakkene RiksTV tilbyr.

Utrullingen skjer til neste år, noen mer konkret dato ville ikke RiksTV ut med på dagens pressekonferanse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer