Rimax CDR820

Rimax CDR820 er bare helt utrolig rask. Med 8X-brenning blir CD-brenningen så effektiv at det nesten er moro å se på progresjonslinjen mens den bykser fremover.

Publisert

Merket Rimax er kanskje ikke særlig kjent, og er laget av den norske distributøren Optical Storage. Rimax er egentlig en Sanyo-brenner, men siden Sanyo lanserer sine produkter i OEM-kanalen først, er det den som selges nå.

Først i verden?

Forrige uke testet vi den 1831" target="_top">første brenneren med 4X CD-RW. Denne uken tester vi den aller første 8X-brenneren. Både Verbatim og Plextor har annonsert lignende brennere, men bare Rimax kan levere i dag. Dette forspranget skyldes at Sanyo er den eneste produsenten i verden som lager de avanserte laserpicupene som er nødvendig for 8X. Vi har også grunn til å tro at Verbatims 8X-brenner kommer fra Sanyo.

Vanvittig rask

Du kan formelig høre på lyden når den brenner at det går raskt unna. Alle funksjoner går dobbelt så fort, fra selve brenningen til skriving av TOC (table of contents) på slutten av CDen.

Mange CD-brennere har hatt problemer med de raskeste hastighetene, men vår ordinære 200MHz-maskin med Intel Pentium MMX-prosessor hadde ingen problemer med å holde følge med brenneren.

Programmet vi tester med, Adaptec Easy CD Creator Deluxe, viser løpende statusen på hurtigbufferen. Kapasiteten var aldri under 98%. Det er bra med tanke på at hurtigbufferen på 2 MB ikke har kapasitet til mer enn litt under to sekunder med data. Likevel anbefaler vi ikke at du ser en DVD-film eller gjør andre krevende ting i bakgrunnen mens du brenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.