Rimelig 22 Mbit WLAN

Nå er den raske standarden 802.11g på full fart inn på markedet, men for mange er det kanskje like greit med en rimeligere løsning? Vi har testet en 22 Mbit løsning fra Mustek

Rimelig 22 Mbit WLAN
Publisert
Sist oppdatert

Vi har brukt trådløst nettverk i et par år, selvsagt med den "gamle" standarden 802.11b. I denne perioden har det dukket opp flere nye standarder, som først og fremst tilbyr høyere hastighet, men også høyere sikkerhet i profesjonelle miljøer.

Men hva er egentlig behovet for private og mindre virksomheter? Er det nødvendig å kjøpe det siste og beste, eller er det mer fornuftig å spare penger?Vi har sett på hva som tilbys, og lett etter et kompromiss mellom det nyeste og mest moderne, vurdert opp mot en rimelig og kompatibel løsning.

22 Mbit?

Hastigheten som oppgis på trådløse nett har ingen ting med virkeligheten å gjøre. Det er mye av kapasiteten som går med til administrasjon og gjentatte sendinger hvis datapakkene ikke kommer helskinnet frem.

Derfor varierer typisk kapasitet fra rundt 600KB/sekund for 802.11b til rundt 1 600 KB/sekund for 802.11g.Mange leverandører har presset opp ytelsen for 802.11b og lansert 802.11b+ med en oppgitt ytelse på 22 Mbit. Realiteten er imidlertid en økning fra 600 til 800 KB/sekund, langt fra noen dobling med andre ord.

Men dette er en rimelig og høyst kurant løsning, som passer perfekt til all "vanlig bruk". Ser man bort fra levende video i høy kvalitet og overføring av mange og store filer, er 800 KB/sekund en glimrende hastighet som langt overskrider tilsvarer ADSL eller annen bredbåndstilknytning. Og det er jo dette svært mange lever med i dag, både for surfing, mail og VPN mot jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer