RIMMene kommer

Snart vil Intel erstatte SDRAM med Rambus DRAM i nye PCer med Pentium III. Samsung har allerede modulene klare og det er RIMMer ikke DIMMer som vil benyttes i din neste PC.

Øverst ser du en "naken" RIMM-modul. Den nederste har en metallplate som fungerer som en kjøleribbe. Foto: Samsung
Øverst ser du en "naken" RIMM-modul. Den nederste har en metallplate som fungerer som en kjøleribbe. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Direct Rambus DRAM eller Direct RDRAM er fremtidens minne. Nå som Intel virkelig satser på denne typen minne, har ikke konkurrentene mye å stille opp.

Konkurrentene på kort sikt er PC133 SDRAM som er en raskere utgave av dagens PC100 SDRAM og DDR SDRAM (DDR betyr Double Data Rate). Spesielt DDR SDRAM har egenskaper som virkelig kan konkurrere med Rambus.

Ligner på DIMMer

En RIMM er en slags DIMM med påmonterte Direct RDRAM-komponenter i stedet for SDRAM. Størrelsen er omtrent den samme, men organiseringen av kontaktene og styrehakkene er helt annerledels. Det er fordi det ikke skal være mulig å sette feil modul i feil hovedkort.

Resultatet av dette er at det ikke er mulig å lage hybride hovedkort som støtter begge deler uten å benytte dobbelt sett med RAM-sokler.

Høyere integrasjon og lavere spenning

De gode gamle EDO-RAM-moduler benyttet i all hovedsak 5 volt spenning. SDRAM-modulene reduserte spenningen til 3,3 volt og RIMMene vil kreve 2,5 volt.

Høyere integrasjon og lavere spenning er en trend som vi ser i alle komponenter. En 450 MHz Pentium III-prosesor går på 2 volt mens 500 MHz-utgaven bare går på 1,8 volt. Lavere spenning baner veien for høyere klokkefrekvens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer