Ring internasjonalt via Internett

LAS VEGAS (Dinside Data): Det amerikanske selskapet Multi-Tech Systems Inc. har utviklet et system som gjør at du kan bruke Internett til telefoni med vanlige telefoner i begge ender. Det betyr at telefonkostnadene mellom f.eks. Norge og USA kan reduseres dramatisk.

Med noen bokser på størrelse med et litt gammeldags modem og helt vanlige telefoner, kan du eliminere telefonregningen. Foto: Torvald Kvamme
Med noen bokser på størrelse med et litt gammeldags modem og helt vanlige telefoner, kan du eliminere telefonregningen. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

En av standene på Comdex inviterer forbipasserende til å ringe hjem via Internett, helt gratis. Det måtte selvsagt prøves, og kvaliteten var helt upåklagelig. Litt bittert selvsagt etter å ha brukt nærmere 10 dollar et par timer før på en vanlig telefonautomat.

Årets Comdex er som nevnt i andre artikler herfra en skueplass for ny teknologi som benytter Internett på en eller annen måte. Akkurat denne løsningen er litt spesiell, siden den knytter sammen vanlige analoge telefoner med Internett.

Slik virker det

Prinsippet bak denne løsningen er egentlig ganske enkelt: For å benytte dette til vanlig telefoni, trenger du to bokser (f.eks. en på hovedkontoret og en på filialen i USA eller en hjemme og en hos en onkel i Amerika).

Når boksene er på plass, kan du løfte av røret på din vanlige telefon og slå nummeret. Det som skjer da, er at boksen i din ende kobler opp på Internett (hvis du ikke allerede var oppkoblet), og kaller opp boksen i den andre enden. Telefonen vil ringe på vanlig måte, og dere kan starte samtalen. Prinsippet er derfor at Internett bare brukes som bærer for signalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer