Rio Carbon

Nok en iPod mini-utfordrer, denne gangen fra den noe mindre kjente Rio – som likevel alltid har levert gode produkter. Vi lurer på om den nye Carbon er noe særlig.

Rio Carbon
Publisert
Sist oppdatert

iPod mini får stadig mer konkurranse i markedet for de små harddiskbaserte-spillerne. Creative Zen Micro er et sterkt produkt, med 5 GB lagringsplass, FM-radio og stemmeopptak, og nå kommer altså denne lille saken fra Rio.

En lettvekter

Og liten er den – vi er imponert over hvor slank designerne har klart å få den til (den veier kun 87 gram!), selv om den er noe bredere enn Zen Micro. Den er plass til en 5 GB harddisk på innsiden, og foran på spilleren er det selvsagt et display og knapper som kontrollerer avspillingen. På øvre høyre hjørne finner vi et skrollehjul som navigerer deg gjennom menyene, eller justerer volumnivået mens du hører på musikk. Vi merker at spilleren har ingen dedikert tastelås, noe som ville vært praktisk.

Rio Carbon støtter USB 2.0-overføring, og USB-porten brukes også til å lade opp batteriet. Spilleren lades opp når den er koblet til en PC, men det følger også med en adapter som lar deg plugge den rett inn i strømnettet.

Carbon krever ingen drivere, og dukker opp som en diskstasjon i Windows Explorer. Det er en praksis vi alltid stiller oss positive til, det er deilig å slippe å installere ekstra programvare. Om du vil, kan du imidlertid installere et medfølgende program som lar deg blant annet redigere spillelister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer