Rippe CD som én fil

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg har en stor samling av cder med dj-mixer som jeg har lyst til å få rippet slik at jeg kan høre det på min mp3-spiller.

MEN jeg har insett et problem, at det er litt dumt å fylle spillelista mi med sanger som er tatt ut av sammenhengen. Så det jeg lurer på er: 1: Hvordan kan jeg rippe en hel cd som EN mp3 fil?2: Hvilket program er best til den oppgaven? Takk hvis du kan hjelpe meg. Vegard

Datadoktoren svarer

Heisann!

Det finnes nok flere programmer som gjør dette, men jeg skal nøye meg med å kort forklare hvordan du kan gjøre dette med gratisprogrammet Audiograbber.

I lista over sanger på CD-en går du rett til den siste, høyreklikker og velger "track properties".

I dialogen som da dukker opp kan du manuelt velge sektorer - altså områder på CD-en som inneholder data - du skal rippe. I vårt eksempel starter siste låt på sektor 152407 og ender på 173489. Her kan du bytte ut startsektoren med startsektoren på den første låta, som regel 0 (men du kan sjekke dette ved å se på "track properites" for den om du ønsker).

Når du da ripper den siste sangen vil programmet starte på begynnelsen av CD-en (sektor 0) og du vil få hele herligheten i en og samme fil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer