Rippeprogram med høyere lydnivå for wavfiler

Publisert
Sist oppdatert

Kjære datadoktoren! Jeg har en hjemmeside med en del lovlige midifiler som bakgrunnsmusikk. Tenkte kanskje at jeg skulle bruke noen sang- og musikkfiler også, etter avtale med Tono. Jeg har rippeprogrammet Easy CD-DA Extractor. Lydstyrken på wavfilene med sang og musikk fra dette programmet, 24 kbps (kan ikke være tyngre), blir imidlertid for svak i forhold til midifilene. (1 midifil vedlagt). Kjenner du til et annet rippeprogram som kan lage wavfiler med høyere lydnivå? Takk for svar! Vennlig hilsen,Irene.

Datadoktoren svarer

Hei,

For det første er det ugreit med automatisk bakgrunnsmusikk på hjemmesider, spesielt MIDI-filer. I kontrollpanelet på alle PCer er det en egen innstilling for MIDI-volum og du aner ikke hva den kan stå på hos de som kommer inn på siden din. MIDI-lyd fra PCens innebygde lydkort brukes faktisk svært sjelden, så det er en sjanse for at den spaken enten står på fullt – eller kanskje er slått helt av (mute).

Det verste er imdlertid når den står på fullt, og de som kommer til hjemmesiden din plutselig får ørene blåst ut. Ikke noe godt førsteinntrykk...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer