Ripping og brenning?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hva er forskjellen på rippe og brenne?

Håper dere kan svare før det kommer nye ord og uttrykk!

Hilsen Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Å Rippe en CD/DVD betyr å kopiere den til harddisken, men er oftest brukt om prosessen der du konverterer en musikk-CD til MP3-filer.

Brenning er, eller var, en del av den samme prosessen - det betyr å kopiere filer fra harddisken til en CD-spiller igjen.

Apple ble faktisk nesten saksøkt av platebransjen da de startet opp en kampanje for iTunes med slagordet "Rip, Mix, Burn" - men klarte å overtale dem om at det ikke nødvendigvis er ulovlig å kopiere en CD-plate.

Slagordet var ikke første gangen disse ordene ble brukt, men refererte i stedet til det mange allerede gjorde med musikken sin; kopiere CD-platen til MP3-filer (Rip), blande dem med sangene de likte best (Mix), og brenne dem på en ny CD som de kunne spille i vanlige CD-spillere (Burn).

Nå har nesten hele denne prosessen nesten blitt utdatert av portable MP3-spillere, som gjør at folk overfører via USB/Firewire i stedet for å brenne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer