Robotene styrer nettbutikken

Se det utrolige lagersystemet hos nettbutikkene PS og Komplett.

Robotene styrer nettbutikken
Publisert
Sist oppdatert

(DinSide i Arendal): Mange av oss som har vært med siden postordre-dagene og Internett-butikkenes barndom, husker spesielt godt all ventingen. For få år siden var det nemlig slett ikke uvanlig med 1-2 ukers leveringstid på varene du hadde bestilt.

Slik er det heldigvis ikke lenger.

Forventer varene raskt

I dag er det ikke uvanlig at du får varene levert hos deg dagen etter bestilling, noen ganger til og med samme dag. Det er rimelig imponerende, med tanke på at enkelte nettbutikker ekspederer et tusentalls pakker hver eneste dag.

For at så kjapp levering skal være mulig, må imidlertid absolutt alt i prosessen gå på skinner.

10 minutter fra ordre til pakke

I nettbutikken skal ordren først mottas og behandles, før varene du har bestilt plukkes fra lageret, pakkes og gjøres klar til sending.

- Prosessen tok tidligere minst to timer, noen ganger en halv dag. Nå er behandlingstiden ofte nede i 8-10 minutter, forteller daglig leder Petter Aaland hos PS.no.

Norskutviklet løsning

Mye av forklaringen ligger i en ny norskutviklet lagerløsning kalt AutoStore. Her er lagerhyllene byttet ut med et gigantisk kubesystem bestående av tusenvis av kasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer