RocketDock

Snarveier til programmer og funksjoner er smart. Denne gratisløsningen synes du garantert er lekrere enn oppgavelinjen i Windows!

Publisert
Sist oppdatert

For å ta det med en gang: Det RocketDock gjør er ikke rocket science. Det er noe alle som kjenner MacOS X vil nikke bekreftende til, den finnes som standard i operativsystemet. Å inkludere en slik løsning i Windows Vista ville naturligvis være like injurierende som å kopiere iPod og selge den under navnet iPöd.

Microsoft ville ikke, men Punk Software syntes det var helt OK, til glede for alle som skulle ønske at Windows var litt mer lik MacOS. Derfor laget de altså RocketDock, som ganske enkelt er et felt med snarveier til programmer, funksjoner og filer du bruker ofte.

Lekkerbisken

I sin enkleste form kan du sammenligne den med "Hurtigstart"-verktøylinjen som du finner i Windows, bare mye lekrere. Den kan dessuten også fungere som erstatning til oppgavelinjen, ved at programmvinduene kan minimeres til RocketDock istedet for oppgavelinjen. Der blir de liggende som små miniatyrer av programvinduene. Sortering er enkelt, det løses ved hjelp av dra&slipp.

Snarveier, filer etc kan du dra direkte fra for eksempel utforsker, skrivebord eller startmenyen over til RocketDock, og der blir de liggende. Drar du dem bort fra RocketDock, blir de borte i en røyksky. Og det bringer oss inn på det kanskje viktigste ved løsningen, nemlig animasjonene. Beveger du musepekeren over ikonene forstørres de i myke bevegelser, Klikker du på et minimert vindu kommer det mot deg i en tredimensjonal bevegelse osv. Det ser rett og slett bare veldig bra ut!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer