Rome: Total War

Det tredje spillet i Total War-serien er noe av det dypeste og mest engasjerende i strategisjangeren akkurat nå. Dette spillet kunne også godt ha vært en del av historiepensum i skolene. Les hvorfor!

Rome: Total War
Publisert
Sist oppdatert

Total War-spillene har alltid vært temmelig historisk korrekte og ekstremt godt gjennomført, og den nyeste tittelen i serien slår forgjengerne ned i støvlene. Dette er ikke et typisk strategispill der du skal samle opp ressurser og bygge enorme armeer, i Rome er det like mye fokus på diplomati, økonomi og familieplanlegging som på kamper. Rome kan fint karakteriseres som en blanding av Civilization og typisk sannstids-strategi.

Oppgaven din er å bygge opp det romerske imperiet, og det er ingen enkelt og ukomplisert mål! Mesteparten av spillet foregår på et kart over Europa og deler av Afrika, og dette er altså områder du etter hvert vil kunne utforske. På dette kartet ser du byer du kontrollerer og plasseringen av dine armeer og utsendinger. Du har også oversikt over dine allierte og fiender. Så lenge du er i denne modusen, er spillet turbasert, og det er herfra du styrer hvordan utviklingen skal foregå. Du kan klikke deg inn på alle byer du kontrollerer, og bygge nye strukturer, rekruttere folk til militærtjeneste og bestemme detaljer som skatter. Men det går enda dypere - du må bestemme deg om du skal fokusere på militær makt, eller om du skal bygge bygninger som holder innbygerne fornøyd og underholdt (templer og gladiator-arenaer er viktig), eller kanskje skape et kraftig handelsapparat som sørger for at pengene tikker inn (markeder og gode veier sørger for flyt av varer). Alle disse aspektene er viktige, og du kan gjerne forsøke å unngå konflikter ved å sende ut diplomater som kan forhandler med eksisterende og potensielle fiender. Det er opp til deg, og alle disse mulighetene gir spillet en vanvittig dybde og lang levetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer