Rot i startmenyen

Publisert

Dagens spørsmål:

Før ble alt som jeg installerte på PCen lagt alfabetisk inn under programmer i startmenyen. Nå har det seg slik at alle programmene som jeg legger inn legger seg nederst på listen. Hvordan kan jeg få det tilbake til slik det var i begynnelsen?

Datadoktoren svarer:

Dette har vi selv lagt merke til, og har i noen tilfeller funnet en enkel løsning. Men den er ikke tilgjengelig for alle, den er avhengig av at du har installert Internet Explorer 5.0.

Slik sorterer du Programlisten alfabetisk

Trykk StartGå til Programmer (Programs)Beveg markøren ut til høyre over ProgramlistenKlikk høyre mustastNå dukker det opp en meny hvor det står Sorter etter navn (Sort by Name)Trykk på denne

Nå vil mappen sorteres etter navn. Legg merke til at alle mappene vil ligge øverst, og snarveiene vil ligge nederst. Disse to nivåene sorteres altså hver for seg.

Hvis du vil endre dette, må du gå inn i selve mappen som heter Programmer, og fjerne eller legge til det du ønsker å få med i Program-menyen.

Andre alternativer?

På en PC som ikke hadde den siste versjonen av Internet Explorer, forsøkte vi å sortere selve mappen Programmer. Men uansett hva som ble gjort i mappe-visningen, hadde det ingen effekt når mappeinnholdet ble vist som meny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer