Roxio klar med Easy Media Creator 7.0

Easy Media Creator (tidligere Easy CD Creator) er blitt en svært omfattende suite bestående av brenne-, bilde-, video- og musikkprogrammer.

Roxio klar med Easy Media Creator 7.0
Publisert
Sist oppdatert

Da Adaptec lanserte programmet Easy CD for snart ti år siden, var CD-brenning en opppgave som satte maskinvaren og eieren på harde prøver. De skjøre SCSI-brennerne brukte 40 minutter på å brenne en 650 MB CDR, og skulle du være så uheldig å nyse under prosessen så kunne du være sikker på at brenningen krasjet i et stort rødt kryss med tilhørende feilmelding om uopprettelig skade. Nok en plate til hundre kroner fant dermed veien til søplekassa...

Men Easy CD gjorde i hvert fall forarbeidet til en lek - sett i forhold til de andre programmene som eksisterte den gang, hvorav brorparten hadde egnet seg som nøtter i opptaksprøvene til MENSA.

Omfattende

Siden den gang har Easy CD for lengst gått over i historien, og ble mot slutten av nittitallet erstattet av Adaptec Easy CD Creator 3.0. Senere overtok datterselskapet Roxio ansvaret for programsuiten, og nå er altså femte generasjon Creator lansert - under navnet Easy Media Creator 7.0. Og alle med kjennskap til tidligere versjoner blir neppe overrasket over det faktum at 7.0 er en meget omfattende programpakke bestående av programmene Disc Copier, Creator Classic, PhotoSuite, DVD Builder, VideoWave, Drag-to-Disc og Napster(!).

Roxio klar med Easy Media Creator 7.0Men de første rapportene går ut på at de forskjellige applikasjonene er bedre integrert enn tidligere, mye takket være den nye Home-portalen. Denne er oppgaveorientert, og skal gjøre det enklere å utføre jobben du ønsker å få gjort uten at du behøver å vite hvilken del av Media Creator som utfører den.

Hva mener du?

Hva er best? (Avsluttet)
Nero Burning ROM(63%) 468
Easy CD Creator(34%) 249
Jeg bruker diskusjonen nederst i artikkelen til å si min mening(3%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Enklere

Oppgavene er knyttet til musikk, data, foto, video og DVD. Under musikk finner du for eksempel oppgaver for å kopiere musikk-CD, kopiere til MP3, lage en ny musikk-CD, lage en MP3-CD og laste ned og streame musikk (sistnevnte benytter Napster, som foreløpig ikke kan brukes i Norge).

DinSide Data kommer tilbake til en mer omfattende gjennomgang av Easy Media Creator 7.0 når programmet er tilgjengelig i butikkene her hjemme. Norsk distributør er Inline Technology as.

Se også:
Vår test av Easy CD Creator 6
Interaktiv demo av 7.0

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer