Rulers - finner størrelsen

Dette gratisprogrammet måler, forstørrer, tar skjermbilder og hjelper deg å identifisere fargen.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du driver med en eller annen form for design, bilde- eller grafikkbehandling er du selvfølgelig klar over at gode verktøy er viktig. Det betyr en (eller flere) gode skjermer, en anstendig datamaskin og selvsagt viktig programvare.

Men hva slags programvare trenger du egentlig?

Det første du tenker på er kanskje bildebehandlingsprogram som det klassiske Photoshop eller det enklere (og gratis) PhotoFiltre, men det finnes også andre typer programvare som gjør designerens jobb litt enklere.

Er du for eksempel avhengig av å endre bildestørrelse etter hvor mye plass som er tilgjengelig mellom andre elementer kan det være fint å vite nøyaktig hvor mange piksler det er snakk om.

Hvor god spalteplass vi har? Jo, sånn omtrent 630 piksler...

Undertegnede har i lang tid brukt JR Screen Ruler for dette, men nå har vi kommet over en applikasjon som gjør mye av det samme - og langt mer.

Rulers - programmet som kan mange ting

Rulers er et italiensk (men heldigvis også engelskspråklig) program som gir deg en horisontal og vertikal linjal langs to av skrivebordets kanter - du velger selv hvilke i programmets innstillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer