Russere knekker WPA-koden raskere

Verdens trådløse nettverk er blitt 100 ganger så utrygge.

Publisert
Sist oppdatert

Trådløse nettverk har aldri vært 100% trygge - for en inntrenger er det nok å skaffe seg passordet, og deretter kan han logge inn og gjøre alt det du kan.

WEP-kryptering, som ble brukt til å begynne med, hadde sine svakheter og var såpass usikker at den etter hvert ble erstattet av en mer sikker WPA-kryptering.

5 tips til bedre trådløst nettverk

Denne er atskillig vanskeligere å knekke, mye fordi WPA blant annet støtter lengre nøkler - mens WEP kun har 16,7 millioner forskjellige muligheter (24 bit), kan WPA skilte med hundrevis av billioner kombinasjoner. Så lenge passordet er avansert, vil det være veldig vanskelig for en inntrenger å finne det riktige passordet med så mange mulige kombinasjoner.

(Forskjellene er flere, blant annet at WPA genererer forskjellige nøkler pr klient. Du kan lese mer i f.eks. disse artiklene.)

Dog bør du ta noen forholdsregler - velger du et lett passord (spesielt hvis det står i ordlista) tar det ikke lang tid å knekke koden ved å bruke et såkalt ordlisteangrep, der inntrengeren prøver seg på en haug av vanlige ord og tallkombinasjoner (Johansen123 er altså definitivt ikke noe å satse på).

Raskere trådløst nett

Utnytter nVidia-grafikkort

En gruppe russere har imidlertid utnyttet kraften i det nyeste nVidia-skjermkortet for å bryte seg inn i WPA-beskyttede nettverk, og de har klart å aksellerere brute force-metoden (der alle passordkombinasjoner prøves) med 10.000% (altså hundre ganger raskere).

Det gjør WPA vesentlig mer gjennomtrengbar enn før, og kanskje spesielt store bedrifter bør tenke seg om to ganger før de lar sine ansatte slippe til over trådløst nettverk.

Grafikkortet tar jobben

Når ny teknologi gjør det mulig å knekke disse kodene langt raskere enn før, er det også et varsko om at trådløse sikkerhetsprotokoller bør gjøres enda sikrere og muligens bruke enda lengre nøkler enn før.

Kilde: SCmagazine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer