Russisk nettbutikk selger uutgitte plater for 10 kr

Det er mye snakk om Allofmp3, men en annen russisk nettbutikk har spesialisert seg på å selge plater som ikke dukker opp i vanlige butikker før til våren.

Russisk nettbutikk selger uutgitte plater for 10 kr
Publisert
Sist oppdatert

Nedlasting av musikk fra nettet er en het potet, har vært det lenge, og vil være det i overskuelig framtid. I sentrum står plateselskapene og interesseorganisasjonene på ene siden, og piratnettverkene og -butikkene på den andre. Paradoksalt nok er det ofte enklere å finne musikken du leter etter hos piratene enn gjennom "lovlige" distribusjonskanaler.

Det har vært spesielt mye snakk om AllOfMP3 det siste året. I motsetning til de åpenlyse piratkanalene der alt ligger tilgjengelig gratis, er dette en tilsynelatende lovlig, velorganisert og brukervennlig nettbutikk, der du må betale for musikken. Saken er bare den at musikken er påfallende mye billigere enn hva den er i iTunes Music Store, MSN Music og de andre.

Billion-søksmål

Arista, Warner Bros, Capitol, UMG recordings og flere andre har allerede saksøkt Mediaservices, som eier Allofmp3.com og alltunes.com, for den nette sum av 10,5 billioner kroner, og selv om tjenesten ser ut til å ha ni liv, forventer de fleste nå at den i hvert fall går en noe turbulent tid i møte.

I skyggen av Allofmp3 befinner det seg andre aktører som benytter seg av de samme smutthullene i russisk lovgivning, men som foreløpig ser ut til å gå fri av både søksmål og medias interesse. En av dem er GoMusic.ru. Nettbutikken ser like velpleid og seriøs ut, og selv om utvalget ikke er like stort som hos AllofMP3, har GoMusic.ru spesialisert seg på å gi kunden noe de garantert ikke finner i "normale" butikkhyller, nemlig uutgitt materiale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer