Ruter med skriverstøtte?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Har to bærbare pc'er med innebygget trådløst nettverk. For tiden kobler vi oss til Internett via kabelmodem, men da kan vi jo bare være tilkoblet med en PC av gangen via ethernetkortet i hver maskin og kabel til kabelmodemet. Det jeg tenkte å gjøre er å sette opp en trådløs ruter slik at begge PC'ene kan være tilkoblet internett samtidig. Det jeg da lurte på er om det fins rutere som man kan koble en skriver til via USB, slik at den kan deles trådløst via nettverket? Har du evt. noen anbefalinger angående en slik router? mvh Rolf

Datadoktoren svarer

Hei

Jeg har testet flere rutere, både med parallellport og USB-port for tilkobling av skrivere som blir tilgjengelige for alle PCene tilkoblet nettverket.

Du må installere en driver i hver PC som skal kunne bruke skriveren, og dette fungerer stort sett greit.

Jeg har selv hatt en ruter med parallellport i flere år, og har nå en ny ruter med USB-port for skrivertilkobling og annet USB-utstyr.

Men jeg kan ikke si at jeg har blitt fornøyd verken med parallell-varianten eller USB-versjonen.

Utskriften er langt tregere, vi snakker om mange ganger så lang tid ved utskrift av foto. Dessuten fungerer ikke 2-veis kommunikasjonen mellom skriveren og driverprogrammet helt, slik at du ikke får meldinger om blekkstatus osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer