Ruter og trådløs ruter?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en Thomson Speedtouch 546 I Routermodem fra Telenor hvor jeg frem til nå har hatt tilkoplet min bord-datamaskin. Den er nå byttet ut med en ny bærbar(kastet ut) Foreløpig benytter jeg den gamle kabelforbindelsen. Men jeg må jo sørge for å bli helt trådløs og har tenkt å kjøpe en Dlink 615 trådløs ruter. Men så har jeg lest et sted at Router på Router kan være et problem (på en eller annen måte)? Har datadoktoren noen oppfatning om dette vil være et problem i mitt tilfelle? Bør jeg velge noe annet?

Datadoktoren svarer

Hei

Ruter på ruter er ingen god løsning, selv om det kan fungere til enklere bruk.

Det er flere alternativer, ett er å rett og slett kjøpe et nytt rutermodem fra Telenor, som også støtter trådløst nett.

Hvis du velger å kjøpe en trådløs ruter må du sørge for at denne ikke fungerer som ruter, bare som svitsj og trådløst aksesspunkt. Det gjør du ved først å koble den til med kabler i følge brukerveiledningen og sette opp den trådløse biten først, slik at det fungerer.

Etterpå går du inn i nettverksoppsettet for ruteren og setter den i Bridge mode. Så lagrer du og starter om ruteren. (Hvis du velger en trådløs ruter som ikke har valget "Bridge mode" slår du av DHCP-funksjonen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.