Test av D-Link DIR-895L

Ruteren som ser ut som den er hentet fra Star Wars

For deg med stort hus, raskt internett og som synes svarte, hvite, diskré og anonyme dingser er fryktelig kjedelige.

ALT ANNET ENN ANONYM: D-Link Dir-895L er den femte AC5300-ruteren vi tester, og skiller seg klart ut designmessig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ALT ANNET ENN ANONYM: D-Link Dir-895L er den femte AC5300-ruteren vi tester, og skiller seg klart ut designmessig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Den oser både fart og kraft, trådløsruteren D-Link DIR-895L. Dette er en såkalt AC5300-ruter med MU-MIMO-støtte, som er blant de kraftigste på markedet i dag. Tallet 5.300 angir den totale, teoretiske båndbredden i megabits, som den trådløse ruteren disponerer, fordelt på to nett i 5 GHz-båndet og ett i 2,4 GHz-båndet.

Dette er forresten den femte AC5300-ruteren vi tester, de foregående er Asus RT-AC5300, TP-Link Archer C5400 (best i test), Netgear Nighthawk X8 R8500 og Linksys EA9500.

To motorveier og en kjerrevei

Hvis du bruker en analogi mot biltrafikken, skulle det tilsvare to firefelts motorveier for pendlere med dyre biler og dårlig tid, og én kjerrevei uten midtstripe for søndagskjørere, syklister og gående.

Eller sagt med andre ord: Dette er en trådløs ruter for storhusholdningen, med mer enn nok båndbredde til å håndtere en rask internettlinje, mange PC-er, nettbrett, spillkonsoller og mobiler samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer