Rydd opp!

Vi ser nærmere på to gratisprogrammer som rydder opp i menyer.

Publisert
Sist oppdatert

De mener det sikkert godt, alle programmene som legger til et ikon på skrivebordet, hurtigstartmenyen og menyen som dukker opp når du høyreklikker på en fil.

Men etterhvert blir det flere og flere, helt til det som egentlig skal være en tidsbesparende snarvei blir en labyrint av programmer som skaper frustrasjon og slettes ikke sparer tid.

Noe annet som kan være frustrerende er når man må velge hvilket program en fil skal åpnes med. Selv har jeg tre nettlesere installert, og bruker kun en av dem daglig. Sist gang undertegnede brukte Paint til å se på bilder må være med Windows 98 - Allikevel er det i listen over programmer når Windows lurer på hvilket program filen skal åpnes med.

OpenWithView

OpenWithView er program som har et mål for øye; rydd opp i listen over programmer filen skal åpnes med.

Det hele er ganske enkelt: Velg et program du vil fjerne fra listen, høyreklikk og velg "Disable". Nå er det kanskje ikke hver dag man blir bedt om velge et program for å åpne en fil, men undertegnede liker å ha orden når det først skjer. Programmet krever ikke installasjon, og kan kjøres fra en USB-pinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer