S-video = svart/hvitt?

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Hvorfor får jeg bare sort hvit på tv når jeg kobler til s-video fra min bærbare pc?Jeg har prøvd på flere tv`er.

MVHJohnny

Datadoktoren svarer

Hei Johnny,

Hvis du kobler S-video på PCen til S-video på TV, kan det ganske enkelt være at instillingene for grafikkortet ditt gir deg ut-signalet i NTSC-modus i stedet for PAL, som er vanlig i vår av verden. Dette kan gi slike symptomer, men du skal normalt sett kunne stille om til PAL i grafikkortinstillingene. En liten oppdatering av grafikkortdriverne er også noe du kan prøve på.

Men den kanskje vanligste grunnen til problemet er at mange forsøker å koble S-video til SCART-porten på TVen via en adapter. Men S-video signal er egentlig ikke støttet av SCART-standarden, så de fleste TVer og videospillere vil derfor bare vise svart/hvitt-delen av signalet. (S-video signalet er nemlig splittet i to: svart/hvitt og fargesignal.)

Hvis det er tilfelle kan det hende du kan gjøre om formatet på signalet som sendes ut av S-video-kontakten din. Da må du inn i grafikkortinstillingene, og gjøre om formatet fra S-video til kompositt (sammensatt video). Da vil du få farger når du kobler til SCART via en slik adapter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer