S3 vil lede grafikkort-markedet med Savage4

Grafikkprosessor-produsenten S3 vil gjerne rette feilene de gjorde med sin forrige Savage3D-brikke. Nå lanserer de Savage4 med en rekke lovende egenskaper.

Publisert

Savage3D har vært plaget med middels ytelse, ustabile drivere og lite støtte fra kortprodusentene. Derfor er det avgjørende for S3 å komme med et produkt som kan snu trenden, og mye tyder på at de vil lykkes med Savage4.

Den nye prosessoren skal blant annet være en av de første som støtter AGP 4X-teknologien, som gjør dataoverføringen mellom hovedkortet og grafikkbrikken raskere. Brikken vil også støtte 32-bits farge, opp til 32 MB minne og hardware DVD-dekoding.

Alle 3D-funksjonene er støttet, og driverne er skreddersydd for Microsofts DirectX 6. Ifølge S3 vil spillene kunne kjøres i 32-bits modus uten tap av hastighet. Firmaet frir altså til seriøse spillere som både tenker på rå ytelse og bildekvalitet. Brikken vil også være kompatibel med de nye funksjonene i Pentium III og AMD K7.

Stor interesse

Ifølge S3 har kortprodusentene vist stor interesse for prosessoren, og ambisjonen er å kapre en større del av markedet. En av verdens ledende grafikkort-produsenter, Diamond, er allerede i boks og skal begynne å levere Savage4-baserte kort allerede i andre kvartal 1999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer