Hvordan dele filer i nettverket?

Så enkelt deler du bilder og video med hele familien

Alt du trenger er en moderne trådløsruter og en ekstern harddisk. Men hastighetsforskjellene er store!

RETT I RUTEREN: Dette er kanskje den enkleste måten å dele filer i nettverket på: Koble en ekstern harddisk rett i en ledig USB-port på trådløsruteren. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
RETT I RUTEREN: Dette er kanskje den enkleste måten å dele filer i nettverket på: Koble en ekstern harddisk rett i en ledig USB-port på trådløsruteren. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder, videoer og annet innhold som du ønsker at alle i familien skal ha tilgang til? Da kan det være en god idé å koble en minnepinne eller ekstern harddisk direkte i trådløsruteren. Deretter kan innholdet søkes opp fra PC-er, mediespillere, nettbrett og mobiler i nettverket på 1-2-3.

Slik deling er faktisk veldig enkelt å sette opp, og nesten alle nyere rutere har støtte for nettverkslagring og deling. Du kan til og med bestemme hvilke mapper og filer hver enkelt familiemedlem skal ha tilgang til, eller om alt skal være åpent for alle.

Oversikt over alle ruter-testene våre

Slik gjør du det

Moderne trådløsrutere har som regel én eller to USB-porter. Her kan du enten koble en skriver eller et lagringsmedium som du ønsker å dele i nettverket. Merk at en blå USB-port er å foretrekke til nettverkslagring, da denne støtter høyere hastigheter (USB 3.0 High Speed/SuperSpeed):

For å utnytte denne hastigheten må imidlertid også den eksterne harddisken/minnepinnen også støtte USB 3.0 high speed. Porten er uansett bakoverkompatibel, så her er det bare å prøve seg fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer