Gjør en nettside til en app

Så enkelt kan du gjøre nettsider til egne programmer

Så slipper du å ha så mange faner åpne.

EGEN APP: Nylanserte YouTube Music har ingen egen app - det kan du enkelt fikse selv. Foto: Pål Joakim Pollen
EGEN APP: Nylanserte YouTube Music har ingen egen app - det kan du enkelt fikse selv. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er nesten rart å tenke på at man i sin tid kun hadde én fane disponibel i nettleseren.

Nå er det slett ikke uvanlig å ha et dusin faner (eller to) åpne samtidig, og da kan det fort bli vanskelig å finne fram til den man er på jakt etter; det være seg dokumentet du jobber med eller den du spiller musikk fra.

Lag egne apper

Det kan fort bli mer oversiktlig om du skiller ut fanene du alltid har åpne i egne apper, slik at de da ligger utenfor nettleseren.

Vi har tidligere sett på hvordan du kan løse det med Chrome eller Edge på Windows, men en kjekk tjeneste vi snublet over forleden dag er Web2desk, som enkelt lar deg få nettsider til å oppføre seg som vanlige programmer.

Og denne løsningen fungerer både for Windows, MacOS og Linux.

ENKELT: Angi URL, gi appen et navn og laste eventuelt opp et ikon. I retur får du en egen app med den aktuelle nettsiden. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
ENKELT: Angi URL, gi appen et navn og laste eventuelt opp et ikon. I retur får du en egen app med den aktuelle nettsiden. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Såre enkelt

Alt du trenger er å besøke tjenesten, og der må du angi URL-en til nettsida du ønsker å lage en app av, gi appen et navn (typisk navnet på tjenesten) og eventuelt laste opp et eget app-ikon hvis du ikke er fornøyd med det som plukkes. Til slutt e-postadressen din, der du får tilsendt ei lenke når appen er ferdig generert.

Stort sett tar det bare et par minutter uansett, og når appen er klar, kan du laste den ned til ønsket plattform (Windows/Mac/Linux) og kjøre den på vanlig måte.

En liten ulempe er at disse appene blir ganske store – i praksis laster du ned en Chromium-basert nettleser som er spesialtilpasset formålet, men da vi testet med YouTube Music (som ikke har noen egen app) ble appen hele 360 megabyte stor.

Men den bruker ganske lite minne på maskinen, i hvert fall – kun 36 megabyte her vi sitter og hører på musikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer