Så enkelt kobler du PC til TV

HDMI gjør det super-enkelt.

Vi benker oss foran kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på TV2 Sumo.
Vi benker oss foran kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på TV2 Sumo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har kjøpt bærbar PC de siste par årene, er sannsynligheten stor for at den er utstyrt med HDMI-utgang. Dette er en digital tilkobling som kombinerer både lyd og bilde - gjennom én og samme kabel, og som gjør det enklere enn noen sinne å koble PC-en din til TV.

Du kan selvfølgelig også koble PC til TV med en VGA-kabel, men da får du kun overført bilde, ikke lyd. Da trenger du en ekstra lydkabel i tillegg.

HDMI-utgang finner du også på alt fra spillkonsoller, TV-mottakere, surround-anlegg og blu-ray-spillere. Og nær sagt alt som selges av TV-er i 2011, uansett prisklasse, er utstyrt med minst to HDMI-innganger. Dermed kan du for eksempel ha kabel-TV-boksen tilkoblet hele tiden i den ene, og koble PC-en til den andre ved behov.

Mange gode grunner

Men hvorfor skal du koble PC-en til TV, vil du kanskje spørre. Det handler selvsagt om digital underholdning. PC-en er gjerne utstyrt med en DVD- eller Blu-ray-spiller, og Internett svømmer snart over av ulike film- og musikktilbud. Du har dessuten gratis tilgang til NRK sine rikholdige arkiver, og du kan kjøpe deg tilgang til alt av kanaler fra TV2 - bare for å nevne noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer