Så, hvor blir'n av?

Ingen tegn til Conficker-ormen. Det betyr ikke at ingenting har skjedd.

"Jeg ser nå ingen orm, Gunnar."
"Jeg ser nå ingen orm, Gunnar." Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Conficker var på alles lepper i går, og også på DinSide prøvde vi så godt vi kunne å spre budskapet om å sjekke maskinen for Conficker-ormen fordi mye tydet på at Conficker kunne slå til i dag.

Dog er det foreløpig helt stille, og det til tross for at klokka nå har passert midnatt over hele kloden. Twitter flommer over av Conficker-dissing, nettsider som has.conficker.destroyedtheinternetyet.com/ popper opp og det råder en ha-ha-stemning rundtom.

Men.

Det var ikke bortkastet tid å sjekke PC-en sin i går.

Ormen lever nemlig i beste velgående og har mottatt nye instruksjoner i dag. Selv om det store smellet riktignok ikke ser ut til å komme i dag, skal vi ikke se bort i fra at det kan komme i nær fremtid, og blant andre CNN påpeker at de nye instruksjonene nå også gjør at antivirusselskapene nå må oppdatere sine fremgangsmåter for å stoppe ormen (kilde).

>> Slik sikrer du PC-en gratis

Fortsatt vil altså de millionene av Windows-maskiner kunne være tikkende bomber. Hva skaperne av Conficker vil bruke disse maskinene til er det ingen som vet, men hvis noen for eksempel betaler skaperne en sum for å få distribuere spam, tvinge Google-serverne i kne eller andre uhumskheter, er det sannsynligvis veldig enkelt for dem å aktivere millioner av maskiner. Eksperter CNN har snakket med er svært imponerte over hva skaperne har fått til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer