Så kom PCen til 1 krone

Vi har ventet på det, og nå er det blitt en realitet. En PC til én krone. Men er den spesielt billig?

Publisert
Sist oppdatert

Det er bredbåndsselskapet Fortel som har lansert tilbudet, der du betaler én krone for en splitter ny PC og bredbåndsruter. I tillegg løper naturligvis månedlige kostnader knyttet til bredbånds-abonnementet, fra 549 til 649 kroner måneden, avhengig av hvilket abonnement du velger.

Billig-maskin

Modellen det er snakk om er Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5535, en av de aller billigste maskinene på det norske markedet. Modellen har Celeron-prosessoren 540 på 1,86 GHz, SiS Mirage 3+ integrert grafikk, 1 GB minne, 160 GB harddisk, DVD-brenner, WLAN og Windows Home Basic operativsystem. I tillegg får du med en trådløs bredbåndsruter fra Jensen Scandinavia.

PC og ruter for 1 krone + 200 kroner pr måned i 18 måneder.
PC og ruter for 1 krone + 200 kroner pr måned i 18 måneder. Vis mer


Maskinen selges med flere forskjellige konfigurasjonen i en rekke nettbutikker. Netshop selger blant annet en identisk maskin med 120 GB harddisk istedet for 160 GB, og du får med en multifunkssjonsskriver, til totaltpris 3.595 kroner inkl mva.

De reelle kostnadene

Velger man det billigste abonnementet fra Fortel, får man innhastighet på 2,5 Mbit og uthastighet på 640 Kbit. Prisen på dette abonnementet inkludert PC og bredbåndsmodem er 549 kroner i måneden. I tillegg kommer 60 kroner til Telenor i måneden dersom du ikke har fasttelefon, samt engangsavgift for ADSL-modem på 299 kroner og 199 kroner i ekspedisjon. Bindingstiden er 12 måneder.

En nærmere titt på prisene hos Fortel viser at 200 kroner pr måned er ren nedbetaling på PCen. Selv om det kun er 12 måneders bindingstid på bredbåndet, må du betale på PCen i 18 måneder før den blir din eiendom. Da har du betalt 3.600 kroner for PCen og bredbåndsruteren. Ingen ublu pris, men ikke lenger særlig oppsiktsvekkende.

Sjekk prisene

Telepriser.no er tydeligvis ikke oppdatert hva angår prisene hos Fortel, der opereres med lavere priser. Det er imidlertid flere aktører som tilbyr bredbånd til lavere priser enn hos Fortel, et eksempel er Get, som med sitt M-abonnement tilbyr raskere opp- og nedlasting enn Fortel Small - til 70 kroner lavere pris i måneden.

Fortel har også andre kampanjer med PCer til én krone, men da bindes du til de raskeste abonnementene. For mer informasjon, se Fortel.no.

Les også:
Lanserte PC til 1000 kroner
Bærbar med Vista: 2990 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer