Så kraftig blir PlayStation 5

Litt svakere enn Xbox, men Sony har et ess i ermet.

NY KONSOLL: Ettersom vi ikke har noe bilde av PlayStation 5, bruker vi et bilde av PS4. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
NY KONSOLL: Ettersom vi ikke har noe bilde av PlayStation 5, bruker vi et bilde av PS4. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer
Publisert

Kun to dager etter at Microsoft avslørte maskinvaren til Xbox Series X – heretter bare kalt Xbox – var det Sonys tur til å snakke om PlayStation 5. Under et direktesendt arrangement, anført av Sonys systemarkitekt Mark Cerny, ble PS5-innmaten avduket.

Lenger ned kan du forresten se en sammenlikning med Xbox.

PlayStation 5 drives av en spesiallaget AMD Zen 2-prosessor med 8 kjerner som klokkes inn på 3,5 GHz. Grafikkortet er basert på AMDs RDNA 2-arkitektur, som skal gi en systemytelse på 10,28 teraflops (TFLOPS) – mot 12 TFLOPS for Xbox. På plass er også 16 GB GDDR6-minne.

Verdt å merke seg er at både prosessoren (CPU) og grafikkprosessoren (GPU) har variabel frekvens, som betyr at for eksempel grafikkortet kan ta i bruk ubenyttede ressurser fra CPU-en, men det kan også innebære at når mer krevende spill kommer, vil ikke både CPU og GPU-en alltid nå den maksimale frekvensen, forklarer Eurogamer som går i detalj på maskinvaren.

(E)SSD i ermet

På papiret er Xbox en kraftigere konsoll med mer rå ytelse, men Sony har en spennende SSD-brikke som virkelig kan få PlayStation 5 til å skinne. Sony har uttalte planer om å «eliminere lastetiden» i spill, og da er det viktig med rask lagring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer