Så lett unngår du virus

KOMMENTAR: Nær femdobling av trusler på Internett i fjor, viser rapport fra sikkerhetsselskap. Men hvor stor er egentlig faren for deg og meg?

Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom dukker det opp nye rapporter som kan avsløre at det stadig blir mer utrygt å ferdes på internettet. Senest i dag slapp Symantec en sylfersk rapport, Internet Security Threat Report Volume XIII, som ikke overraskende slår fast at økningen i sikkerhetstrusler på Internett er kraftig.

Nå er det nettsidene som du har ansett som trygge, som er angrepsmål nr 1, skal vi tro rapporten, som videre kan fortelle at i fjor ble det oppdaget 711.912 nye trusler, sammenlignet med 125.243 året før, altså en økning på ufattelige 468 prosent.

Det slås også fast at før var det nok å unngå Internettets mørkere sider, men nå er du ikke trygg blant venner heller. I det hele tatt tegnes et ganske dystert bilde av nettets tilstand.

Media har en tendens til å kaste seg over disse rapportene. Alle som driver med dette vet at skremsler er godt stoff. Da rapporten fra Symantec ble lagt fram tirsdag var for eksempel P4 raskt ute med å formidle innholdet til sine lyttere, i flere lange nyhetsinnslag som blant annet var krydret med alvorlige kommentarer fra en Symantec-representant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer