PlayStation 5-pris:

Så mye koster PlayStation 5 i Norge

De første nettbutikkene har kommet med priser.

KOMMER 19. NOVEMBER: PlayStation 5 er bare to måneder unna salgsstart i Norge. Foto: Sony
KOMMER 19. NOVEMBER: PlayStation 5 er bare to måneder unna salgsstart i Norge. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Det var på forhånd knyttet stor spenning til prisene på de nye konsollene fra Sony og Microsoft, henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Microsoft var først ute med å lansere sine priser på Series X og Series X, men denne uka begynte også de norske prisene på PlayStation 5 å dukke opp i flere nettbutikker.

PlayStation 5-pris, her er den billigst

Denne høsten lanserer altså både Sony og Microsoft to konsoller hver. Under ser du de ulike variantene og den laveste prisen vi fant på nett per 18. september:

  • Sony PlayStation 5 - 5889,- (Elkjøp)
  • Sony PlayStation 5 digital edition - 4799,- (Elkjøp)
  • Xbox Series X - 5499,- (Microsoft)
  • Xbox Series S - 3299,- (Microsoft)

Som du ser, skiller det altså rundt 400 kroner på toppmodellene, selv om den amerikanske prisen i dollar er helt lik ($499). 499 dollar tilsvarer rundt 4.500 kroner med dagens kurs, men husk at amerikanske priser ikke inkluderer moms, som varierer fra stat til stat.

Med 25 prosent moms ville det altså ha utgjort en pris på 5625 kroner i USA, så faktisk er den gjeveste Xboxen rimeligere i Norge sånn sett.

Det kan nok fort bli litt kniving om å ligge på toppen på Prisjakt og Prisguiden nærmere lansering, men vi forventer ikke veldig store prisendringer. Det er nok heller ikke produkter som kommer til å få store rabatter på black friday-salget i år.

PlayStation 5 vs digital edition

Det er altså en drøy tusenlapp som skiller de to PlayStation 5-utgavene, og her er det bare én forskjell: Digital edition har akkurat de samme spesifikasjonene som storebror, men kommer uten optisk drev.

Digital edition av PS5 mangler optisk drev og er derfor litt slankere. Ellers skal de to konsollene være like. Foto. Sony
Digital edition av PS5 mangler optisk drev og er derfor litt slankere. Ellers skal de to konsollene være like. Foto. Sony Vis mer

Dermed kan du ikke spille spill kjøpt på plate på denne varianten, og du får da heller ikke spilt 4K Blu-Ray-filmer slik du kan på den dyreste utgaven. Spillene blir du derfor nødt til å kjøpe direkte fra den digitale PlayStation-butikken, så dersom de norske elektronikkjedene kniver om å ha lavest pris på det siste Fifa-spillet, må du ta til takke med prisen Sony har satt på nett.

Dersom du har en PS4 fra før og ønsker å ta med spillene videre til PS5, blir det mulig på en del titler (Pushsquare har en oversikt over bekreftede spill). Men merk at du ikke får gjort det med spill du har kjøpt på plate dersom du går for PS5-varianten uten optisk drev.

På Xbox, derimot, er det større forskjeller på Series X og Series S. Ikke bare mangler det optiske drevet, men den har også svakere maskinvare. Men den er også betydelig mer kompakt av utforming.

Når kommer PlayStation 5?

PlayStation 5 lanseres i Norge 19. november, altså 9 dager etter at de nye Xboxene blir tilgjengelig. I enkelte land lanseres den en uke tidligere, altså 12. november, men Norge er altså i pulje to.

PlayStation 5-spill blir dyrere

Ifølge Gamer.no kan det se ut til at spillene blir dyrere på PlayStation 5 enn det vi er vant med fra fireren.

Sony har nemlig antydet priser på opptil €79.99 for lanseringsspillene, som med dagens valutakurser tilsvarer så mye som 858 kroner. Dermed kan vi brått se at de heteste spillene får prislapper på 799, 849 eller til og med 899 kroner, og det er før eventuelle deluxe-utgaver og den slags.

Spider-man: Miles Morales er ett av lanseringsspillene til PlayStation 5. Foto: Sony
Spider-man: Miles Morales er ett av lanseringsspillene til PlayStation 5. Foto: Sony Vis mer

Det nye Spider-man-spillet, Miles Morales, har imidlertid en pris på €59.99, som er mer i tråd med dagens priser.

Hva koster en ekstra Dualsense-kontroller?

Ifølge PlayStation-bloggen vil en ekstra håndkontroll til PlayStation 5, som nå heter DualSense og ikke DualShock, koste €69.99, eller da ganske nøyaktig 750 kroner med dagens kurs.

Av annet tilbehør kan nevnes det nye Pulse 3D-headsettet, med 3D-lyd og støykansellering, til 100 euro, ladestasjon til to håndkontrollere til 30 euro og webkamera til 60 euro.

En ekstra DualSense-kontroller og ladestasjon til to vil til sammen koste deg en drøy tusenlapp ekstra. Foto: Sony
En ekstra DualSense-kontroller og ladestasjon til to vil til sammen koste deg en drøy tusenlapp ekstra. Foto: Sony Vis mer

PlayStation 4-spill på PlayStation 5

PlayStation 5 skal i stor grad være bakoverkompatibel med PlayStation 4-spill, og i et intervju med Washington Post hevdet PlayStation-sjef Jim Ryan at 99 prosent av spillene vil være kompatible.

PlayStation Plus-abonnement blir også utvidet med PS Plus Collection, der man får tilgang på 18 av de aller største spillene fra PlayStation 4, som God of War, Bloodborne, Days Gone og The Last of Us: Remastered. Eurogamer har den fulle listen over spill.

Det er foreløpig usikkert om Sony vil ta ekstra betalt for akkurat dette, eller om det vil inngå i det vanlige PS Plus-abonnementet, som du altså trenger for å spille mot andre på nett. I tillegg kan du forvente et par gratis spill i måneden som du kan spille så lenge du er abonnent, samt rabatter i nettbutikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer