Så rask er billig-PC-en

Kan en PC til 2000 kroner måle seg mot én som er fem ganger så dyr? Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

Sommerens store PC-byggeprosjekt tok en pause mens vi avviklet ferie i redaksjonen, men nå er vi tilbake for å fullføre serien om Norges billigste PC. For de av dere som ikke har fulgt med (eller husker dårlig) kan vi oppsummere prosjektet slik:

Vi sammenlignet delepriser fra fem nettbutikker, med formål å bygge Norges billigste PC. MPX viste seg å være billigst, og for 2.022 kroner bygde vi en PC bestående av en AMD Sempron 3200+ prosessor, 80 GB harddisk, DVD-brenner og 1 GB minne.

Lyntest: Så raskt er nettet ditt nå

Vi gikk senere igjennom byggeprosessen, og tok de første prøveturene med en Linux live-CD. Siden har vi installert Vista på maskinen, som dere lesere har døpt Box 2022.

Nå har vi kommet til delen der vi ser nærmere på ytelsen. Vi har allerede konkludert med at maskinen duger til Vista - og alle vanlige kontoroppgaver, inkludert nettaktiviter. Den takler også avspilling av høyoppløselig video dersom vi skrur av Aero-effektene i Vista.

Men hvordan oppfører maskinen seg under tyngre oppgaver som kompresjon av video, ripping av DVD og musikk-CD, pakking av filer, for ikke å glemme fleroppgavekjøring? Og hvor mye mer "pudding" kan du forvente dersom du lar billig-PC være billig-PC og slenger ti tusenlapper på bordet istedet for to?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer