Så rask er prosessoren

Lurer du på hvor rask prosessoren i PCen din er sammenlignet med andre? Her er muligens den beste rangeringen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi får daglig spørsmål fra lesere som er i tvil om de skal velge en PC med prosessor fra AMD eller Intel, om de skal gå for én, to, tre eller fire kjerner, om hvilken prosessor som gir mest ytelse for pengene osv.

Slike enkle spørsmål har dessverre ingen enkle svar.

Det er så mange faktorer som spiller inn på totalytelsen, eksempelvis brikkesett på hovedkort, hvilket minne som sitter i maskinen, osv.

En prosessorer kan også løse enkelte oppgaver bedre enn andre på ett område, mens den er vesentlig tregere på andre.

Det finnes en mulighet

Skal man likevel våge seg på å lage en rangering, må man først finne et tall for prosessorens totalytelse. Videre kreves det at det testes noen tusen forskjellige PCer. Deretter kan du i hvert fall få en viss oversikt over hva du kan forvente om du velger et system med prosessor a kontra prosessor b.

Det var nettopp dette som var utgangspunktet da selskapet Passmark lanserte nettstedet cpubenchmark.net i fjor vinter. Ved hjelp av sin egenutviklede programvare PerformanceTest lar de nemlig brukerne laste opp sine ytelsestall til en sentral database, og det er disse tallene som danner grunnlaget for det som kanskje er blitt nettets beste rangering av prosessorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.