Saboterer Microsoft RealPlayer?

Programmet RealPlayer har i løpet av få år oppnådd en enorm popularitet blant multimediasultne brukere av Internett. RealPlayer kan spille av video og lyd direkte i nettleseren din, og nå påstås det at Microsoft saboterer programmet med sin Windows Media Player.

RealPlayer spiller av video og lyd direkte fra nettleseren din.
RealPlayer spiller av video og lyd direkte fra nettleseren din. Vis mer
Publisert

I følge RealNetworks oppstår problemet hvis du installerer Windows Media Player etter at du har installert RealPlayer. Det fører til at Windows Media Player overtar som standard avspiller av innhold laget i RealNetworks format, og det vil i en del tilfeller medføre at innholdet ikke kan spilles av.

Windows Media Player er i stand til å avspille RealNetworks mediainnhold til og med versjon 4, men hvis innholdet er laget i versjon 5 eller det nye formatet G2, vil Windows Media Player komme med en feilmelding.

I følge RealNetworks er derfor konsekvensen at Microsoft blokkerer muligheten for å bruke RealPlayer.

Microsoft er uenig

Microsoft på sin side hevder at problemet ligger en bug i den nye versjonen RealPlayer G2, og at problemet derfor må løses av RealNetworks selv.

Enkel løsning

Hvis du selv ønsker å kontrollere hvilken mediaavspiller du vil bruke, er det rekkefølgen på installasjonene som teller. Den avspilleren som installeres sist vil ta over kontrollen.

Ønsker du å gjeninnsette RealPlayer som standard avspiller, holder det derfor å installere programmet en gang til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer