Bagasjetag

- Salget har eksplodert

Salget av bagasjetags har tatt helt av den siste tiden.

AIRTAGS: Disse rives ut av butikkhyllene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
AIRTAGS: Disse rives ut av butikkhyllene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som bagasjen hoper seg opp på flyplasser rundt omkring, har salget av bagasjetags også økt betraktelig. Produktet kan festes på bagasje, nøkler eller lignende og hjelper folk til å finne den aktuelle gjenstanden produktet er festet på.

- Salget av sporingsbrikker har eksplodert denne sommeren, og det skyldes nok en kombinasjon av frykt for å miste bagasjen i kaoset som råder på mange europeiske flyplasser om dagen, og at produktet har fått mye oppmerksomhet og spalteplass, sier PR og kommunikasjonssjef Monica Iren Fasting i Power.

Det var lokalavisa MittLørenskog som omtalte saken først.

AIRTAG: Apples sporingsbrikker er lekre, men hva med funksjonaliteten? Video: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Rives ut av hyllene

Elektronikkbutikkene selger flere varianter, men det er særlig Apples sporingsbrikke som har gått unna.

- Hos Power har salget av Apple Airtag tatt av i sommer, men dette har jevnt over vært et svært populært produkt siden det ble lansert, og det rives ut av hyllene like raskt som det kommer inn, forteller Fasting til DinSide.

Per nå er Power nesten utsolgt for Apples sporingsbrikke, og forventer å få den inn på lager i midten av august.

- Vi har imidlertid gode alternativer fra andre produsenter som tjener samme hensikt, som blant annet Samsungs variant. Den er det fremdeles mange av både på nettlager og i butikk, så man kan fortsatt sikre seg sporingsbrikke til bagasjen før sommerreisen, legger hun til.

Utsolgt hos Elkjøp

Airtag er i skrivende stund utsolgt i alle varehusene til Elkjøp, men forventes nye leveranser i løpet av uka.

- Den kraftige økningen i salget av sporingsenheter gjelder på generell basis, men ingen andre merker har hatt en tilsvarende stor vekst, sier salgssjef Stian Hoff i Elkøp Norge.

TREND: Stian Hoff tror TikTok skal ha mye av æren for salget. Foto: Elkjøp
TREND: Stian Hoff tror TikTok skal ha mye av æren for salget. Foto: Elkjøp Vis mer

Sporingsbrikker, særlig Airtags skal ha blitt en trend på TikTok som kan være noe av årsaken til den kraftige økningen i salget.

- TikTok skal nok ha mye av æren for at akkurat dette produktet har blitt så populært den siste tiden. Det ser ut til at ideen om å legge en sporingsenhet i innsjekket bagasje har åpnet øynene våre for kreative måter å bruke produktet på og samtidig hjulpet flere til å se verdien av det, sier Hoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer