Samarbeid bedre med Yammer

Med denne holder du kollegaene oppdatert.

Med Yammer kan det bli lettere å samarbeide på jobb.
Med Yammer kan det bli lettere å samarbeide på jobb. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet et par ganger om Twitter; nettjenesten som lar deg oppdatere et statusfelt til glede for venner og ukjente.

Selv er vi flittige brukere av Twitter, som derfor havnet på listen over de 25 beste nettjenestene tidligere i sommer.

Yammer har arvet mye av tankegangen bak Twitter, men har i tillegg en forretningsmodell for å tjene penger. Derfor ble Yammer også belønnet med førstepremien på den årlige Techcrunch-konferansen forleden dag.


Samarbeidsverktøy for én arbeidsplass

Mens Twitter lar deg legge til venner fra her og der, fokuserer Yammer på å samle alle kollegaer under én paraply. Når du registrerer deg første gang (gratis), må du angi e-postadressen du bruker på jobb. Deretter sendes det en bekreftelsesepost som du må klikke på, og på den måten har du "bevist" at du jobber der du gjør.

Slik ser "forsiden" ut når du har logget på Yammer.
Slik ser "forsiden" ut når du har logget på Yammer. Vis mer


Yammer kan brukes på flere måter. I sin enkleste form er den en statusoppdatering slik den fungerer på Facebook. "Jobber med kravspesifikasjonen. Regner med å være ferdig til lunsj i morgen." eller lignende. De av kollegaene dine som da har valgt å følge deg, vil få dette opp i sin visning nærmest umiddelbart, og det finnes også nedlastinger av klienter både til Mac, PC og mobiltelefon som kan brukes både for å sende og motta oppdateringer.

Nettjenesten kan brukes både faglig og sosialt; det være seg for å tipse om en artikkel, avtale fredagspilsen eller diskutere arbeidslisten for den kommende uka. Som med Twitter kan du også svare direkte på andre ved å bruke @ foran navnet deres, og Yammer har støtte for trådet visning, slik at du kan se en samtale for seg.

Samarbeid bedre med Yammer


På samme måte som Twitters hashtags, kan du beskrive enkelte nøkkelord i Yammer, som gjøres med #-tegnet. Dette kan du gjøre både for å gruppere informasjon (et klikk på nøkkelordet viser alle replikker der det er nevnt), men det går også an å følge enkelte nøkkelord; uavhengig av hvem som poster.

Samarbeid bedre med Yammer


Informasjom om hver enkelt

Noe som gjør Yammer ekstra smart, er at alle kan legge inn utvidet informasjon om seg selv. Både telefonnumre, navn på barna, lynmeldingskonti og lignende er på plass, og man kan også bygge organisasjonsstrukturen ved å legge inn hvem som er nærmeste overordnede etc.

Selvsagt er også det meste krysslenket - klikker du på et navn, vises alle replikkene fra vedkommende og så videre.

Slik tjener de penger

Du lurer sikkert på hvordan alt dette kan være gratis? Vel, ikke alt er gratis. For å ta "kommandoen" over en gruppe, må du betale $1 pr hode pr måned (gratis de 3 første månedene). Da kan du moderere/slette innlegg, tuppe ut personer som ikke får være med, etablere regler for passord, begrense tilgang på IP-adresser og mer til.

Yammer er selvsagt ikke like egnet for alle bedrifter, men i de bedriftene der MYE går via e-post, og som strengt tatt kunne vært tilgjengelig for alle, kan nettjenesten være midt i blinken.

Du registrerer deg på http://www.yammer.com.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer