Samme funksjon - utseendet skiller

Vi ble begeistret over Logitechs nyeste fjernkontroll, men er de billige egentlig like bra?

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet fjernkontrollen Harmony One for kort tid siden var det både utseendet og funksjonene som overbeviste. Alle tidligere problemer var løst, og den fungerte akkurat som vi ønsket.

Den viktigste grunnen til dette var at programvaren på internett som tar seg av konfigurering og oppsett var oppdatert, slik at fjernkontrollen faktisk klarte å sende de riktige styresignalene til apparatene. Design/plassering av knapper var også kraftig forbedret og sammen med det lekre designet og touch-displayet var til og med WAF helt på topp.

Da burde vel dette gjelde også de eldre og rimeligere fjernkontrollene?

Vi har 3 andre Logitech-modeller liggende og ville gjerne få bekreftet denne mistanken.

En for alle

Samme funksjon - utseendet skiller


Programvaren du installerer på PCen er den samme for alle modeller, og dette gjelder også oppsettet på nett. Der velger du hvilken fjernkontroll du har, legger inn hvilke apparater du skal styre og aktiviteter som innebærer styring og bruk av flere apparater. Dette er typisk TV, dekoder, receiver, DVD osv. Til slutt overfører du data til fjernkontrollen.

Det er dessuten flere språk å velge mellom, noe vi ikke fikk med oss i forrige omgang...

Samme funksjon - utseendet skiller


Kjøper du en ny fjernkontroll kan du enkelt og greit velge en ny modell fra listen og overføre oppsettet du allerede har til denne.

Da vi testet Harmony One valgte vi å slette de apparatene vi hadde hatt problemer med å styre i tidlligere tester.

Det var spesielt to problemer som tidligere ikke hadde vært mulige å endre ved å gå inn i tilgjengelige parametre:

Å slå på TV med den originale fjernkontrollen krever at du holder På-knappen inne et par sekunder slik at den sender koden flere ganger i løpet av en viss tid. Dette var ikke lagt inn i Logitechs standardoppsett for TV-modellen og var heller ikke mulig å endre. Den ville heller ikke akseptere det lange signalet ved å sende det via IR i læremodus fra originalkontrollen til Harmony-kontrollen.

Det andre problemet var å velge inngang for programkilde på TVen. Med originalkontrollen er det et "interaktivt" system for å velge signalkilde. Det er ikke noen dedikerte knapper, bare et system med en egen TV/AV-knapp og så forskjellige kombinasjoner av de fire farge-knappene. Hver av disse velger ny inngang/variant for hvert knappetrykk. Hva som dukker opp først når du trykker en av disse er avhengig av hva TV'en var innstilt på sist og det er det jo ingen fjernkontroll som kan vite.

Det er heller ikke noen mulighet for å velge en "grunnstilling" og så legge inn bestemte antall knappetrykk for å komme til riktig valg. Velger du "AV" havner du der du var sist...

Man er altså helt avhengig av å se på skjermen for å velge riktig, og ingen fjernkontroller kan se...

Men det viser seg at det finnes egne koder som velger inngang direkte! Dette var ikke implementert i den utgaven av styreprogrammet, men var altså oppdatert slik at det nå var svært enkelt å velge riktig inngang. Alle inngangene var presentert under hverandre slik at det bare var å krysse av.

Samme funksjon - utseendet skiller


Dermed var begge problemene løst - og alt virket som det skulle!

Overføre til eldre fjernkontroller?

Vi har altså vår egen 885 som vi kjøpte på impuls i et svakt, men optimistisk øyeblikk. Denne hadde bare blitt liggende etter at vi ikke kom i mål med oppsettet.

Vi koblet den til PCen, skiftet modell i programoppsettet til Logitech og overførte de nye dataene.

Resultatet var som vi håpet - alt fungerte på nøyaktig samme måte som med Harmony One.

Den er ikke like pen å se på, og knappene er knøttsmå og plassert i en designers tvilsomme kreative visjon om utseende vs brukervennlighet. Displayet er heller ikke imponerende, men det fungerer.

De to andre modellene vi hadde liggende - Harmony 555 og 525 viste seg også å fungere identisk med Harmony One.

Samme funksjon - utseendet skiller


Displayet på disse er mindre og inneholder ikke grafikk, bare tekst og du må manøvrere mer for å komme til f.eks. volumkontroll for sub'en siden det bare er plass til 4 valg i displayet.

Harmony One har plass til 6 valg mens Hadmony 885 faktisk har 8 funksjonsvalg i displayet og krever færrest knappetrykk for å komme i mål.

Konklusjon

Grunnkonseptet for Logitech Harmony fjernkontroller liker vi, det er langt mer oversiktlig enn hva noen andre kan tilby og oppdateres hele tiden.

Vi trodde at vi kjøpte katta i sekken tidligere, men det viste seg at også den var fullt kapabel etter de nye oppdateringene.

Så det er endelig bekreftet at det bare er designet og brukervennlig display som Harmony One har å by på. Men det skal man jo som kjent ikke kimse av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer